Nofima-forskere har undersøkt kvaliteten til den forhatte laksen som invaderte Norskekysten i sommer. Konklusjonen er klar: fisken er absolutt egnet for matfatet. Les mer hos Nofima.
Flere nyheter
- Smoltsporing fra Repparfjordelva – utsett av loggere
- Smoltsporing fra Repparfjordelva – merking av smolt
- Smoltsporing fra Repparfjordelva 2024 – oppstart
- Lakseklyngen presenterer noen av medlemmene 4
- Vi presenterer noen av medlemmen i Lakseklyngen 3
- Vi presenterer noen av medlemmen i Lakseklyngen 2
- Vi presenterer noen av medlemmen i Lakseklyngen 1
- – Startvansker for pukkellaksfangst – fella i Tanavassdraget justert
- Ny app gir oppdretterne lusehjelp
- – Lakseklyngen på Villakskonferansen 2023 i Trondheim
- – Hvordan fange pukkellaks? – Her er Vitenskaplig råd
- – Pukkellaks – regulering ved hjelp av fiskeri og gastronomi
- – FoU-basert tilnærming til sameksistens – Forum for Marine næringer februar 2023
- – Nytt FHF-prosjekt skal redusere sykdom i RAS-anlegg
- – Risikorapporten for norsk fiskeoppdrett presenteres 7. februar
- – Havforskningsinstituttet satser på nye fôrressurser og nye oppdrettsarter i 2023
- – Status for 2022 – lite lakselus i Vest-Finnmark
- – Norges sjømatråd skal totalt investere 408 millioner kroner i globale markedsaktiviteter
- – 3 norske lakseselskap rangert blant top 4 i kåringen av verdens mest bærekraftige proteinprodusenter
- – SalMar sender permitteringsvarsel til 851 medarbeidere.
- – Nyskapende kurs om plasthåndtering i oppdrettsnæringen klart til sommeren
- – Mowi legger ned i Kvænangen
- – Cermaq stopper investeringer for 4 milliarder og 300 nye arbeidsplasser i Nord-Norge
- – Landbasert anlegg i Nordkapp godkjent med MTB 3.600 tonn
- – Debatter: Blått i nord – nye marine oppdrettsarter for verdiskaping i nord
- – Hvordan smaker laks som er fôret med insekter?
- – Ekkolodd sier ifra når laksen skal avslutte måltidet – redusert fôrspill er resultatet
- – Smolten tar snarveien fra elv til hav
- – OURO tar ut rømt fisk fra 8 elver i Troms og Finnmark i 2022
- – Helsefordelene med å spise fisk oppveier for risikoen med å få i seg miljøgifter – hvis man spiser nok
- – HI sin risikorapport for norsk fiskeoppdrett 2022 – genetisk endring og lakselus – største risiko
- – Blått i nord – seminar om nye marine oppdrettsarter for verdiskaping i nord
- – Over 92% av laksefôret produseres utenfor Norge – men fôrsammensetningen er i endring
- // PO 12 – Pilot kystsoneforvaltning – Kunnskapsutvikling og samhandling
- – iFarm: Svømmende fisk sortert i merde
- – Slam fra havbruksnæringen – temamøte 10 – mai
- Havforskningsinstituttet fant lite virus i utvandrende villaks
- – Årsmøte Lakseklyngen 2022 avholdt
- – Mangel på Lodde gjør laksen tidligere kjønnsmoden – den går opp i elvene som mindre laks enn før
- – I en fersk rapport går nordiske forskere gjennom tilgjengelig kunnskap om fiske og bruk av rensefisk
- – Cermaq har sendt den første iFarm laksen ut i markedet
- – HFI foreslår nye yttergrenser for produksjonsområdene
- – Seminar: Sameksistens, dialog og regional utvikling i arktis med fokus på Finnmark
- – Ny teknologi bidra til å løse oppdrettsnæringa sitt problem med lakselus og utslipp av slam
- – Torsk som spiser pellets har same kvalitet som annen villfisk
- – Havforskningsinstituttet: Stor variasjon i lakselus også i 2021
- – Pukkellaksen er en ypperlig matfisk
- – Seminar: Evaluering av de faglige vurderingene knyttet til trafikklyssystemet i norsk lakse- og ørretoppdrett
- – Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen på besøk hos Lakseklyngen
- Nytt styremedlem og gjenvalg av leder i Lakseklyngen
- Lakseklyngens strategier og handlingsplan for 2021
- Navneendring for klyngen
- Meisler ut ny retning i strategiprosess
- Seminar om smittespredning i oppdrettsnæringen
- Preventive tiltak mot pukkellaks
- Del to av strategiprosessen er i gang
- Nytt medlem ønskes velkommen
- Klyngemedlem bytter firmanavn
- Ønskelig med tematisk og geografisk utvidelse
- Strategiverksted om klyngens fremtid
- Laksens bevegelser i fjordsystemet gir mange svar